Ο Θεατρικός Μόντης            Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Κώστα Μόντη            Λογότυπο            Η Unesco θέτει υπό την αιγίδα της το έτος Κώστα Μόντη            Κώστας Μόντης 100 Χρόνια από την γέννηση του             Η γλώσσα του Κώστα Μόντη - Γιώργος Μπαμπινιώτης            Ο Θεατρικός Μόντης στην Λεμεσό            Ετήσιο Μνημόσυνο του ποιητή Κώστα Μόντη            2014 Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις            Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014            Γράμματα στη μητέρα - Μονόλογος του Κώστα Μόντη             Ημερίδα στην Αθήνα για τον ποιητή Κώστα Μόντη            Η Ελλάδα του Κώστα Μόντη            Επιστημονική ημερίδα: Ο Κώστας Μόντης και η Μόρφου            Ημέρα Ποίησης - Κώστας Μόντης 100 Χρόνια σ αυτή την μακρυνή γωνιά            Ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Μόντη στην Σικελία στις 12 Μαΐου             Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς            Φιλολογικό Μνημόσυνο            Γράμματα στη Μητέρα - Αντικατοχική Εκδήλωση 17.07.2014            Καταστατική Συνάντηση             Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη ανακηρύχθηκε το 2014           

Ο Θεατρικός Μόντης

31/03/2014


Το Ίδρυμα Κώστας Μόντης, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες και ο Δήμος Αγίου Δομετίου, στα πλαίσια του 
Έτους Κώστα Μόντη, παρουσιάζουν μια σχετικά άγνωστη πλευρά του ποιητή μας, αυτή του θεατρικού συγγραφέα. 
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου και Εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης», στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου, ο ερευνητής και δημοσιογράφος 
Δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου θα παρουσιάσει τον θεατρικό συγγραφέα Κώστα Μόντη, πρωτεργάτη και δημιουργό του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου το 1942. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και εντάσσεται στα πλαίσια του έτους Κώστα Μόντη, 100 χρόνια από την γέννηση του.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κα Μέλανη Στέλιου. 
Η παρουσίαση θα συνοδεύεται με προβολή φωτογραφιών, αφίσων και οπτικογραφημένων θεατρικών παραστάσεων από έργα του Κώστα Μόντη. 
Οι ηθοποιοί Ειρένα Αβρααμίδου και  Ελεάνα Χαραλάμπους θα παρουσιάσουν δραματοποιημένους στίχους και σκετσάκια από τα θεατρικά του ποιητή και θα ερμηνεύσουν με την συνοδεία πιάνου τραγούδια εποχής του Κώστα Μόντη μελωποιημένα από τον Αχιλλέα Λυμπουρίδη, φίλο και συνεργάτη του ποιητή στο πρώτο επαγγελματικό θέατρο. Στο πιάνο ο μαέστρος Ιάκος Δημητρίου. Σκηνοθέτης ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης.
Θα ακολουθήσει Δεξίωση

ΠΑ: Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία 
Τηλ. 22392018, 22392021