Ο Θεατρικός Μόντης            Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Κώστα Μόντη            Λογότυπο            Η Unesco θέτει υπό την αιγίδα της το έτος Κώστα Μόντη            Κώστας Μόντης 100 Χρόνια από την γέννηση του             Η γλώσσα του Κώστα Μόντη - Γιώργος Μπαμπινιώτης            Ο Θεατρικός Μόντης στην Λεμεσό            Ετήσιο Μνημόσυνο του ποιητή Κώστα Μόντη            2014 Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις            Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014            Γράμματα στη μητέρα - Μονόλογος του Κώστα Μόντη             Ημερίδα στην Αθήνα για τον ποιητή Κώστα Μόντη            Η Ελλάδα του Κώστα Μόντη            Επιστημονική ημερίδα: Ο Κώστας Μόντης και η Μόρφου            Ημέρα Ποίησης - Κώστας Μόντης 100 Χρόνια σ αυτή την μακρυνή γωνιά            Ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Μόντη στην Σικελία στις 12 Μαΐου             Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς            Φιλολογικό Μνημόσυνο            Γράμματα στη Μητέρα - Αντικατοχική Εκδήλωση 17.07.2014            Καταστατική Συνάντηση             Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη ανακηρύχθηκε το 2014           

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014

19/03/2014


Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, έχει ορίσει ως τιμώμενο πρόσωπο για το έτος 2014 τον ποιητή Κώστα Μόντη, όπου κατά την διάρκεια της έκθεσης πέραν της έκθεσης των βιβλίων του, θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής του έργου του. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό, είτε  του ίδιου του ποιητή, είτε από συγκεκριμένες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε αυτόν, είτε στιγμιότυπα από ντοκιμαντέρ. Βιβλία, συλλογές και αρχειακό υλικό του ποιητή θα εκτίθενται στο κοινό.

Στόχος είναι σε αυτό το διάστημα (8 – 11 Μαΐου 2014) να παρουσιαστούν πτυχές της ζωής και της συγγραφικής δραστηριότητας του Μόντη που προβάλλουν μέσω του Μόντη την Κύπρο, τον Κυπριακό Ελληνισμό και την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό τρεις διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, καθηγητές, θεατρικούς συγγραφείς κ.α. θα αναδείξουν τον ποιητή, τον δημοσιογράφο, τον συγγραφέα Μόντη. Στην κάθε διάλεξη η εστίαση θα είναι σε μια συγκεκριμένη διάσταση και χρονική περίοδο της ζωής του Κώστα Μόντη.