Ο Θεατρικός Μόντης            Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Κώστα Μόντη            Λογότυπο            Η Unesco θέτει υπό την αιγίδα της το έτος Κώστα Μόντη            Κώστας Μόντης 100 Χρόνια από την γέννηση του             Η γλώσσα του Κώστα Μόντη - Γιώργος Μπαμπινιώτης            Ο Θεατρικός Μόντης στην Λεμεσό            Ετήσιο Μνημόσυνο του ποιητή Κώστα Μόντη            2014 Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις            Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014            Γράμματα στη μητέρα - Μονόλογος του Κώστα Μόντη             Ημερίδα στην Αθήνα για τον ποιητή Κώστα Μόντη            Η Ελλάδα του Κώστα Μόντη            Επιστημονική ημερίδα: Ο Κώστας Μόντης και η Μόρφου            Ημέρα Ποίησης - Κώστας Μόντης 100 Χρόνια σ αυτή την μακρυνή γωνιά            Ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Μόντη στην Σικελία στις 12 Μαΐου             Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς            Φιλολογικό Μνημόσυνο            Γράμματα στη Μητέρα - Αντικατοχική Εκδήλωση 17.07.2014            Καταστατική Συνάντηση             Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη ανακηρύχθηκε το 2014           

2014 Έτος Κώστα Μόντη - Εκδηλώσεις

20/01/2014


Ο ποιητής Κώστας Μόντης στην αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Κώστας Μόντης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και με άλλα Ιδρύματα και φορείς ετοιμάζει διάφορες εκδηλώσεις για το Έτος Κώστα Μόντη:

1. Την 18η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:30μμ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή στην είσοδο του Παγκύπριου Γυμνάσιου. Θα ακολουθήσει ένα μικρό συνέδριο για τον ποιητή και λογοτέχνη Κώστα Μόντη με εισηγητές τους καθηγητές του πανεπιστημίου Κύπρου Παντελή Βουτουρή και  Πέτρο Παπαπολυβίου, τον Νίκο Ορφανίδη καθώς και τον γνωστό ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη.
2. Την 23η Φεβρουαρίου στις 8:30πμ θα τελεστεί στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου στον Αγιο Δομέτιο το ετήσιο μνημόσυνο του ποιητή. Ομιλήτρια η κα Κλαίρη Αγγελίδου. 

Στις αρχές Απριλίου προγραμματίζεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δομετίου το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο με εισηγητή τον κ. Χρύσανθο Χρυσάνθου και το θεατρικό του Κώστα Μόντη "Απαγορεύεται η είσοδος στο άγχος" που θα ανεβάσει το θεατρικό εργαστήρι Αγ. Δομετίου.
Τον Μάϊο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πάρκου "Κώστα Μόντη" στον Δήμο Αγλαντζιάς, καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, όπως έκθεση βιογραφικής φωτογραφίας και παρουσίαση βιβλίου στο σκαλί Αγλαντζιάς.

Θα γίνουν ακόμα εκδόσεις για το έργο του ποιητή μέσα στο έτος.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ετοιμάζει εκπαιδετική ταινία για το έργο του ποιητή "Τρία Γράμματα στη Μητέρα". Το οποίο θα προβληθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προκύρηξε διαγωνισμούς για την απονομή βραβείων για δραματοποίηση στίχων του Κώστα Μόντη, για συγγραφή δοκιμίου για στίχους του ποιητή καθώς και για μελωποίηση στίχων. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και για τις εκδόσεις που προγραμματίζονται θα έχουμε σύντομα πολύ αναλυτικά στην ιστιοσελίδα μας. Ακόμη προγραμματίζουμε μια συνέντευξη τύπου για καλύτερη ενημέρωση του κοινού για το Έτος Κώστα Μόντη.